Home > 1 > Husam Musa dan Kickdefella dibelasah dalam Surat Nik Amalina

Husam Musa dan Kickdefella dibelasah dalam Surat Nik Amalina

Sebelum baca surat tu sila baca komen di bawah yang dikutip dalam blog Kickdefella

 

 

Salam,
Say rasa apa yang puan lakukan ini telah merosakkan imej tok guru sendiri. Cuba ambil sedikit masa dan fikirkan the root of the problem itu sendri.
1. Perbadanan Menteri Besar kelantan (PMBK) di pengerusikan oleh menantu menteri besar? Apa ni????
2. TOk guru melantik Arif??? (saya ingat oleh lembaga pengarah)
2. Kenapa CEO tidak menjawab sebarang tuduhan yang dilemparkan????

As for your part:
1. Isteri CEO PMBK membuat kenyataan menyokong suaminya????? (Isteri tentulah sokong suami)
2. KEnapa dikaitkan isteri orang?? Adakah kita tu baik sangat???
3. Munuduh orang lain sebagai peminum dan sebagainya perlulah dibuktikan. (Fitnah lebih buruk dari membunuh)
4. Adakah begini contoh tok guru mengajar anak-anak? (you are a disgrace to tok guru!!!!!!!!)

To Kick,
SAMAN, SAMAN DAN SAMAN

 

 

 

Dear Armour and Mr Kick,

Rasa-rasanya:

Ketagih arak boleh membuatkan seseorang itu mabuk.
Mabuk boleh membuatkan seseorang itu melanggar pokok kalau memandu kenderaan.
Accident itu boleh menyebabkan pemandunya dan pihak lain yang terlibat degan kemalangan itu mati/cedera dan kemusnahan harta benda yang terlibat. Dosa minum arak dia kena tanggung.

TETAPI

Ketagih kuasa boleh memporakperandakan satu negeri malah satu negara waimma satu dunia. Kalau salahguna kuasa, dosa ni siapa nak tanggung.

LAGI DAHSYAT

Ketagih kuasa + Ketagih PERASAN MEMILIKI BAROQOH, boleh merosakkan agama.

Yang jadi mangsa bukan kecil. Orang-orang yang tak berdosa menjadi taksub membuta. Orang yang mindanya taksub boleh buat apa sahaja. Siapa nak tanggung dosa menganiaya orang Memali menjadi taksub dan siapa nak tanggung dosa yang menyebabkan pengikut alMaunah menjadi taksub.

Orang yang accident mati dan ditanam. Orang yang taksub, terus hidup TAPI mindanya mati. Minda yang telah mati ini tak boleh membawa kita ke mana-mana selain kedunguan dan kejumudan.

Mari kita berjihad menghalang semua ketaksuban ini dari terus berkembang. JANGAN BERJIHAD UNTUK KELUARGA KITA SAHAJA.

PAS tak salah kerana PAS hanyalah sebuah organisasi yang sah di sisi undang-undang ROS macam DAP dan PKR juga.

Yang salahnya bila kita sebagai penjawat awam telah terbukti mengamalkan nepotism, kronysm dan mengamalkan rasuah tetapi menafikannya dan dalam masa yang sama cuba berlindung disebalik kekuatan “baroqoh” yang di perasan ada pada kita.

Maaflah, saya tidak mendapat pendidikan agama dari ustaz ini samada di PUTIK atau di mana-mana. Boleh belajar dengan banyak lagi ustaz lain yang lebih berwibawa, berilmu, berpandangan jauh, tetapi tidak pula menamakan diri mereka ulamak itu dan ulamak ini. Mereka terus membantu membangunkan agama, bangsa dan negara yang sama-sama kita cintai ini.

 

 

 

surat Amalina ada di blog Kickdefella ( komen atas pun dari blog beliau )  http://kickdefella.wordpress.com/2009/11/27/surat-daripada-nik-amalina-nik-abdul-aziz/#comments

 

Malaysianinsider turut memuatkan isi penting Surat Nik Amalina di sini http://themalaysianinsider.com/index.php/bahasa/44837–isu-menantu-seorang-lagi-anak-pertahan-nik-aziz-kecam-kickdefella

Categories: 1
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s