Home > 1 > Nik Aziz Tak Amal Kroni Lantik Anak Menantu Kerja dalam Kerajaan Negeri ?

Nik Aziz Tak Amal Kroni Lantik Anak Menantu Kerja dalam Kerajaan Negeri ?

Nik Aziz terima keputusan anaknya letak jawatan

KOTA BHARU 12 Jan. – Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menerima keputusan anaknya, Nik Mohd. Abduh untuk melepaskan dua jawatannya dalam pentadbiran negeri yang dibuat secara lantikan politik.

Menteri Besar itu berkata, keputusan anaknya itu perlu dihormati kerana setiap individu mempunyai minat dan pendirian tersendiri.

“Saya hendak halang macam mana, masing-masing ada minat tersendiri. Saya minat politik dan dia minat berniaga. Saya setuju sebab anak- anak saya ada yang mengajar, berpolitik dan berniaga.

“Kami tidak pernah berbincang mengenai perkara ini, keputusan dia sendiri. Dia sudah akil baligh dan berpendidikan untuk buat keputusan,” katanya di sini hari ini.

Beliau mengulas laporan Utusan Malaysia mengenai pengesahan Nik Mohd. Abduh untuk melepaskan jawatan Ahli Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandaraya Islam (MPKB-BRI) dan Pengarah Binaraya PKINK Sdn. Bhd. iaitu anak syarikat Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan (PKINK).

Semalam, Ahli Jawatankuasa Dewan Pemuda Pas Pusat itu tidak hadir pada Majlis Pelantikan dan Angkat Sumpah Penerimaan Jawatan Ahli Majlis MPKB-BRI walaupun menerima surat tawaran daripada pihak berkuasa tempatan itu.

Sebelum ini, Nik Mohd. Abduh dalam blognya menyatakan kesediaannya untuk melepaskan jawatan tersebut ekoran tekanan pelbagai pihak terhadap keluarganya.

Ia bermula dengan isu adik iparnya, Ir. Abdul Ariffahmi Ab. Rahman sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) yang sedang disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Ekoran kes itu, Nik Abdul Aziz menerima tekanan hebat kerana penglibatan anak serta menantunya dalam pentadbiran kerajaan negeri.

http://www.utusan.com.my/

– fikir fikirkanlah wahai saudara/i sekelian…..

Advertisements
Categories: 1
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s