Home > 1 > PKR parti bebas rasuah : Anwar Ibrahim -Malaysiakini

PKR parti bebas rasuah : Anwar Ibrahim -Malaysiakini

PKR PARTI PALING BERSIH RASUAH

 

 

Friday, March 6

1. Ketua Angkatan Muda Keadilan Kepala Batas, Amizudin Ahmat MENDESAK DS Anwar sebagai Pemimpin De Facto mengambil tindakan segera dua pemimpin PKR negeri yang didakwanya melakukan penyelewengan.

2. Beliau mendakwa salah seorang daripada dua pemimpin berkenaan menerima sejumlah wang daripada perusahaan kuari manakala seorang lagi melakukan penyelewengan tanpa menyebut jenis penyelewengan itu.

“Tunggulah Sabtu ini, saya akan serahkan segala bukti yang ada dan berharap jawatankuasa berkenaan akan meneliti dan menyiasat dengan seadil-adilnya,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

3. Dakwaan mengenai penyelewengan dua pemimpin PKR terbabit dibuatnya pada 26 Februari lalu dalam sidang akhbar di pejabat Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP).

4. Beliau mempunyai bukti dan dokumen termasuk slip bank mengenai transaksi kemasukan wang ke dalam akaun peribadi salah seorang yang didakwanya terbabit menerima wang daripada perusahaan kuari.

“Saya tidak sebut dua pemimpin tinggi PKR negeri ini terlibat dengan rasuah.

”Saya sendiri tidak tahu duit apa yang diterima tetapi yang saya nyatakan,saya ada bukti tentang itu,” katanya.

Menurutnya, beliau kecewa kerana tiada tindakan diambil terhadap dua pemimpin berkenaan walaupun telah menyerahkan dokumen berhubung isu itu pada 8 Januari lalu kepada Presiden parti.

Dalam pada itu, Amizudin menyatakan rasa tidak puas hati kerana dirinya pula dituduh melakukan penyelewengan.

5. Katanya, beliau dituduh menerima rasuah berjumlah RM5,000 sebulandaripada kuari berkenaan, mempunyai empat buah kereta dan mendedahkan perihal dalaman PKR Pulau Pinang kerana jawatannya sebagai Ahli Majlis MPSPtidak disambung.

6. Teringat ceramah-ceramah DS Anwar di mana-mana jua , katanya…” Kita adalah parti paling bersih dalam dunia, Parti kita, Pemimpin-pemimpin Kita Bersih Rasuah, Bersih Moral..Tidak macam pemimpin-pemimpin UMNO/BN semuanya…semuanya dari atas ke bawah semuanya korup, semuanya kotor…Kita saja yang bersih…marilah tuan-tuan, marilah sertai PKR parti paling bersih dalam dunia…”…gitu…

 

http://jentayuabaka.blogspot.com/2009/03/pkr-parti-paling-bersih-rasuah.html

Advertisements
Categories: 1
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s