Home > 1 > Kenapa Roslan SMS – Setiausaha Hj Hadi dibidas dan diaibkan Malaysiakini !!!

Kenapa Roslan SMS – Setiausaha Hj Hadi dibidas dan diaibkan Malaysiakini !!!

Roslan SMS – Setiausaha Hj Hadi dibidas dan diaibkan Malaysiakini !!!

1. Beliau sangat aktif menulis termasuk di Harakah termasuk di blog peribadinya.

2. Pandangan yang sangat menyanjung tinggi golongan ulama dalam PAS adalah pandangan beliau.

3. Malaysiakini menyiarkan berita bahawa Setiausaha Hj Hadi dituduh subversif tentu tidak pelik.

4. Ini kerana dengan hits yang tinggi,  Malaysiakini telah menjadi media yang berpengaruh kerana dibaca oleh ramai penyokong Pembangkang.

5. Serangan terbaru ini tentu bagi menjaga team Anwar bergelar Erdogan selepas mereka merasa bahang orang Erdogan pro Anwar telah dibersihkan sedikit demi sedikit.

6. Lihat kisah terkini di Selangor dan nampaknya Hassan Ali turut tidak terkecuali menjadi sasaran serangna blogger pro PKR di sini.. mungkin kerana tindakannya membuang dua orang kuat di Selangor yang pro Anwar dan PKR menjadi punca serangan mereka..

7. Selain turut menjadi sasaran ialah kerana Roslan SMS blogger http://n32.blogspot.com turut dilantik menggantikan dua yang dipecat tersebut.

Tindakan keras dan paling keras setakat ini selepas retreat PAS di Langkawi baru baru ini.

Moga PAS tidak akan hancur kerana ada tangan jarak jauh cuba merosakkannya dari dalam..

salin dari : http://pejuang-melayu.blogspot.com/
KOMEN :
Permainan politik Datuk Seri Anwar yang dilihat orang yang berpengaruh di dalam menentukan arah dan hala tuju laporan Malaysiakini, adalah dalang kepada penerbitan artikel ini di Malaysiakini..
Andaian ini timbul kerana Malaysiakini sering dilihat ‘menyerang’ orang yang menjadi batu penghalang kepada cita cita beliau sebagai bakal PM dan tentu serangan tidak berperi kemanusian seperti laporan Malaysiakini di atas akan dibuat lagi kepada sesiapa sahaja yang tidak sebulu dan selari dengan cita cita Anwar.
Kerana terdesak dan tertekan barangkali menyebabkan laporan di atas yang mengatakan Roslan SMS sebagai subversif dibuat, yang tentu bertujuan untuk menjatuhkan juga reputasi HJ HADI  sebagai bos beliau, walaupun ia juga akan melegakan team Erdogan dan membangkitkan kemarahan geng Ulama yang semakin terancam sekarang ini di dalam melawan kebangkitan Erdogan yang semakin nampak belang mereka dari hari ke hari akhir akhir ini.
Tindakan mendesak dibersihkan geng Erdogan oleh Roslan SMS tersebut memang akan menyirapkan darah sesiapa sahaja yang ‘terasa’ dengan ‘cilinya’..Dan ia menjadi punca barangkali perdebatan antara beliau dengan Malaysiawave yang diterajui seorang bergelar Tulang Besi..
Beliau menulis :

” kumpulan Erdogan wajib dibersihkan daripada PAS secepat mungkin dan tidak perlu menunggu muktamar yang akan datang.”
Selepas retreat di Langkawi memang Geng Erdogan telah menerima penangan akibat tindakan mereka yang tidak selari dengan kehendak Majlis Syura PAS yang mana telah mencemarkan tidak sedikit reputasi PAS sebagai parti yang melaungkan agenda Islam termasuk HUDUD sejak sekian lama.
Isu yang ditimbulkan akibat perbuatan geng Erdogan seperti berceramah di gereja oleh Khalid Samad, dan menyokong tuntutan guna nama Allah bagi agama Kristian antara penyebab imej PAS jatuh merosot dengan begitu teruk sekali.. Sedangkan JAKIM selaku badan rasmi sudah jelas menyatakan pendiriannya berkenaan isu tersebut seperti di blog ini.

JAKIM dalam kenyataannya menyebut  :

Jawatankuasa Fatwa (JKF) Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia yang bermuzakarah bagi kali ke-82 pada 5 hingga 7 Mei 2008 telah memutuskan bahawa Lafaz Allah merupakan kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam dan ia tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama-agama bukan Islam yang lain.

Serangan ini tidak lain tidak bukan pada hemat penulis, satu cara membalas balik tindakan PAS membuang dua orang kuat Erdogan di Selangor dan tindakan yang diketahui ramai itu tentu satu mesej sangat jelas kepada Anwar bahawa PAS sudah sedar permainan politik kotor beliau dan tidak akan berdiam diri begitu sahaja…
Nampaknya memang PR layak dipanggil Pakatan Rapuh dan PAS elok sahaja mengasingkan diri dari PKR dan DAP sebelum nasi menjadi bubur dan sebelum nama PAS menjadi ingatan dalam Sejarah Malaysia tanpa ada lagi penerus perjuangannya yang pasti akan ditolak rakyat kerana jelas pandai bercakap tetapi tidak pandai pula melaksanakannya di dalam perlaksanaan pentadbiran mereka…
Terkini DAP menolak HUDUD PAS dan membantahnya adalah bukti ketidaksefahaman mereka di dalam membentuk gabungan mantap menerajui lima negeri di negara kita.. Apatah lagi jika diberi peluang memegang di 14 negeri tentu keadaan akan semakin bercelaru !!! Tengok di sini komen DAP yang berpura pura puji Islam namun akhirnya takut dengan HUDUD hingga terpaksa membantahnya ( link di sini )
Pastinya BN tidak perlu bersusah payah di KT kerana kita yakin PAS sendiri akan menggali lubang kuburnya ekoran perpecahan yang semakin teruk sesama mereka dan tentunya Hj Hadi akan dijadikan mangsa jika berlaku kekalahan di medan pilihanraya kecil tersebut.
Akhirnya pemilihan tahun hadapan mungkin menjadi tempat geng Erdogan melakukan reformasi total bagi mengangkat team mereka naik ke hieraki tertinggi parti untuk melaksanakan agenda Anwar dalam menjadikan Malaysia negara Islam Liberal yang baru. Dan PAS akan termasuk di dalam kalangan mereka itu.
Advertisements
Categories: 1
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s