Home > 1 > MalaysiaKini Online dan Hasutan berterusan !

MalaysiaKini Online dan Hasutan berterusan !

Baca dan tengok bagaimana dikira anggaran perbelanjaan seorang bujang di Malaysia selepas kenaikan minyak dari 1.92 kepada 2.70…Sangat jelas agenda menghasut rakyat agar memberontak dan menjadi ganas …

angaran kos hidup si bujang sebulan 060608

mana ada sewa rumah akan naik mendadak dari RM 600 kepada RM 1200. Ini jelas bagi memaksimumkan kenaikan ‘imaginasi’ kepala penulis ini…

Apa tujuannya ? ingin mengapi api dan membakar perasaan rakyat marhaen agar terus mengamuk di jalan raya dan menyebabkan senang kuasa asing akan masuk dan memerintah Malaysia seperti satu ketika dahulu.

Takkanlah belanja makan tengah dari RM 150 sebulan naik ke RM 300 ? seolah olah sekarang RM 5 terus naik menjadi RM 10 ? jika naik mungkin jadi RM 6 – 7 sahaja termasuk air… Begitu juga dengan makan malam…

Apa pun anda kiralah betul betul dan pastinya kenaikan ini adalah anggaran yang salah dan tidak tepat.

Takkan seorang bujang akan berterusan mengamalkan cara hidup seperti sebelumnya di saat saat keperitan menanggung kenaikan minyak sangat dirasai..

semestinya keadaan ini akan menjadikan mereka berhemat dan berjimat cermat di dalam mengawal perbelanjaan agar tidak terus tertekan dan marah tidak tentu pasal kepada kerajaan.

Apapun Malaysia kini memang jelas Munafik dan ingin menghasut rakyat agar berperang dengan kerajaan bukan berperang dengan kenaikan harga dengan mengetatkan segala kemewahan amalan seharian kepada bersederhana….

Minta kerajaan memanggil editor akhbar yang tidak bertanggungjawab menerbitkan tulisan Amin Iskandar ini dan berilah amaran terakhir sebelum dilarang selama-lamanya dari terus membuat hasutan beterusan di tengah kedamaian dan kestabilan yang kita nikmati sekarang.

Meskipun USA suka dengan hasutan seumpama ini atas dasar KEBEBASAN BERSUARA…

Advertisements
Categories: 1
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s