Home > 1 > petikan komen dari blog -Nanti Rakyat Selangor masak nasi guna letrik dari gas babi

petikan komen dari blog -Nanti Rakyat Selangor masak nasi guna letrik dari gas babi

Antara isu terkini dan terhangat di Malaysia, isu berkaitan agama, bangsa, dan sensiviti kaum…

Isu ternakan BABI dan lokasinya di SEPANG iaitu kawasan majoriti Melayu…dan berharga RM100…banyak dan besar TUHHHHHHHHH

Ia  amat amat mengecewakan semua pihak….

Langkah sumbang Pakatan Rakyat dalam menarik perhatian penyokong atau memusingkan kepala mereka dari isu manifesto pilihanraya yang baru sahaja selesai bulan lalu..

Di bawah sedikit artikel boleh dibaca semua tentang pendapat dari blog ini ( klik sini )

Nanti Rakyat Selangor masak nasi guna letrik dari gas babi

Jika sesuatu perkara yang Tuhan haram…ia tetap haram. Keluarlah 101 dalil pun yang cuba membolehkan benda haram itu diteruskan, ia tetap akan menjadi masalah dipenghujungnya. Manusia tetap tidak berupaya untuk menghalalkan sesuatu yang Allah telah mengharamkannya.

Dalam isu ternakan babi rm100juta ini, saya bersetuju dengan kenytaan Datuk Noh Omar. Katanya kenapa projek itu tidak dibuat di Pulau Ketam di mana tempat itu diduduki ramai masyarakat Cina. Kenapa perlu dibuat di Sepang yang majoritinya kaum Melayu.

Selain kata Datuk Noh Omar, jika teknologi tinggi yang akan diguna pakai untuk memproses kumbahan untuk menjadi gas bagi menjana letrik berhasil dan berkesan, maka sudah tentu Singapore akan melaksanakannya lebih awal dari negara kita. Kenapa Singapore tidak melakukannya?

Harap-harap jangan nanti rakyat Selangor masak nasi guna letrik yang dijana oleh gas babi pulak? Kemudian goreng ikan…goreng sayur….guna dapur gas dari gas babi?

Percayalah benda haram tetap haram. Ia tetap akan menjadi masalah jika ia cuba ‘dibolehkan’.

komen pembaca :

Assalamualaikum Saudara,

Saya tinggal di Shah Alam dan amat bersetuju dengan apa yang saudara tulis. Datuk Noh Omar berani bersuara dan memang patut Ternakan ba alif ba ya itu dilaksanakan di Pulau Ketam atau Kawasan Si Puteh, Teresa Kok. Ahli exco DAP yang mengharap sangat nak jadi Timbalan MB Selangor. Sentiasa disebelah MB.

Teresa Kok dalam Utusan Malaysia kata dia lihat di Tumpat Kelantan babi berkeliaran dan orang di situ tak kisah pun. Mungkin dia boleh sarankan babi berkeliaran pula di kawasan dia, Si Puteh. Tengok pula apa reaksi penduduk si Puteh. Kalau dia orang suka makan dagingnya tak kan lah bela mantang manatang tu tak suka kot. Tak kan nak bela di kawasan Sepang, kawasan Melayu pulak.

PKR Jangan lari dari isu tunaikan Manifesto Pilihan raya dengan mengalihkan ingatan rakyat Selangor dengan isu ba alif ba ya pulak.

Mana dia habuan RM75 setiap murid tadika? RM100 setiap ibu tunggal? dan RM1,000 pada setiap pelajar Selangor yang dapat ke University. Tidak lupa juga penghapusan cukai cukai pintu dan tingkap. Kami menanti.

Categories: 1
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s