Home > Pendapat > Jangan kaitkan projek ternak babi dengan kerajaan sebelumnya – Khir

Jangan kaitkan projek ternak babi dengan kerajaan sebelumnya – Khir

09/04/2008 3:21pm

SHAH ALAM 9 April – Kerajaan negeri sekarang yang diterajui Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas, boleh mengkaji semula untuk membatalkan projek ternakan babi moden bernilai RM100 juta di Ladang Tumbuk, Kuala Langat, jika benar-benar mahu berbuat demikian.

Bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo menegaskan tidak sepatutnya kerajaan negeri yang berkuasa ketika ini mengaitkan keputusan melulus kan projek itu pada 2 April lalu, dengan apa yang diluluskan oleh pentadbirannya pada 30 Januari lepas.

”Ini kerana kita (kerajaan negeri dahulu) hanya baru membuat perbincangan awal tetapi tidak ada kata mukta mad, kita setuju projek itu untuk skala kecil sahaja, tidak sampai RM100 juta, Selangor tidak perlu projek penterna kan babi bernilai sebanyak itu,’’ katanya. – Utusan.

——————————————- END ————————————–

artikel terkini penafian Khir Toyo di atas menunjukkan bahawa memang beliau tidak mahu isu ternakan itu dikaitkan dengannya yang akan menempuh ujian getir dalam pemilihan ketua pemuda Disember ini.

Tentu isu tersebut tidak akan memberi impak positif terhadap kepimpinan Khir Toyo yang sudah tercalar teruk ekoran kekalahannya memimpin Selangor dalam PRU 12 yang lalu.

Begitu juga Mukhriz yang sudah dapat dilihat ‘ kebiadapannya ‘ meminta Pak Lah turun dan mementingkan diri sendiri dari membantu Presiden Partinya mengumpul kembali sokongan kepada parti UMNO. Sekejap sokong dan dua kejap membangkang serta mendesak yang memilihnya menjadi calon agar turun dari takhta PM seperti mana ayahnya pernah diperlakukan sebegitu rupa satu ketika dulu…

Mungkin perangani bapa borek anak rintik wajar diketengahkan di sini seperti mana kenyataan Tun EM yang pernah berkata tidak akan membantu kempen Mukhriz tempoh hari namun berubah sebaik sahaja kempen pilihanraya bermula.

Sepatutnya Mukhriz meletakkan jawatan sebagai MP terlebih dahulu sebelum membuat tuntutan Pak Lah berundur kerana ia seolah olah menikam kembali Bos yang telah memilihnya menjadi calon parlimen wakil BN…Ibarat hanya mahu ‘kemanisan ‘ dan tidak menerima ‘kepahitan’ dalam perjuangan.

Jika ditanya, siapa yang perlu dibuang Parti, jawab saya tiga EM…Ayah, anak dan saudaranya seagama yang turut ingin merebut jawatan ketua pemuda dari sebuah negeri yang digelar termaju di Malaysia…

Sesungguhnya kesyukuran akan menghasilkan kebaikan berlipat ganda. Dan kekufuran itu akan menjadikan seseorang jatuh di sisi ALlah dan manusia seluruhnya. Lagi jika penderhakaan kepada seseorang yang tidak pernah diajar oleh sesiapa pun dari hamba Allah sifat menderhaka ketua seperti anak Tun EM di atas.

Patutlah ada orang berkata, yang berdahi luas dan botak tidak boleh dipercayai dan patut dikhuatiri ketaatannya.

Ku Li juga muncul di saat macam ni. Menyerang demi menjaga ‘kepentingan UMNIO’….

Betul ker ?? atau demi cita cita PM yang belum dicapai sama seperti AN war ???

Semua bernafsu ‘menerkam’ Pak Lah yang sungguh diam dan tidak membuat serangan balas. Pilihan menjalankan kerja menjadikan beliau terus menerus menikus tanpa membuat kritikan pedas sehinggalah tempoh hari yang menyaksikan sedikit demi sedikit pendedahan telah dibuat bagi menahan serangan dari terus datang menyakiti jiwa dan perasaan manusia lemah seperti beliau…

Lebih lebih lagi kutukan kepada menantu Pak Lah yang dikatakan pemain catur terbaik dalam menentukan apa yang patut dibuat, amat mendukacitakan beliau. Seolah olah Pak Lah tidak pandai mentadbir dan membiarkan dirinya dikuasai oleh Khairy..

Mujurlah ada Muhammad Taib yang telah menjalani hukuman 11 tahun lantaran kesalahannya di Australia.. Begitu juga ada simpati dari menteri menteri muda yang begitu bersemangat melontar kembali panah yang menyerang dan ingin membunuh Si Presiden Parti yang sering mendiamkan diri.

Tetapi akhirnya kita dapat tahu juga bahawa yang bercita cita menjatuhkan Presiden Parti dan Negara adalah mereka yang pernah ada cita cita namun cita cita mereka tidak sampi seperti Pak Lah yang te LAH dipilih AL LAH hingga menangLAH dan menjadi berundur LAH pengkhianat parti yang suka menyumpah dan menahan pesa LAH tanpa ada sebab munasabah……

Mari LAH kita menyokong siapa yang te LAH menang dan menanam taat setia kepada Pak LAH yang masih ada kredibiliti dan akauntabiliti sehingga kita teLAH melihat banyak guru J-QAF di sekoLAH yang dilantik mendidik anak anak kita mengenal ALLAH..

Mereka telah mendapat kehidupan sangat baik berbanding sebelumnya menjadi guru agama di sekolah persendirian atau swasta yang tidak tetap pendapatannya.

Mari LAH kita memberi baik sangka dan berdoa Pak LAH akan terus dipimpin ALLAH hingga berjaya memberi kebaikan dan kemakmurankepada seluruh umat Malaysia termasuk agama yang berbeza.

Moga Sepang tidak menjadi Lembah Babi terbaru di Malaysia !

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s