Home > Politik Malaysia > APABILA LADANG BABI DILULUS !

APABILA LADANG BABI DILULUS !

Satu negara kecoh. Projek ladang ternakan babi telah dilulus dan bernilai RM 100 juta.. Lokasinya pula di Sepang, dekat dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ( KLIA ). Malah ladang tersebut akan menjadi ladang ternkan babi termoden dan menjadi contoh bagi negeri-negeri lain.  

UMNO juga sedang sibuk. Bukan menyerang lawan tetapi bergaduh sesama sendiri.. Tun Mahathir nampaknya tidak berminat menyerang tindakan DAP PKR dan PAS di Selangor namun terus berminat menghentam Pak Lah.
Pakatan Rakyat yang baru berkuasa telah melaksanakan tuntutan rakyat ( entah dari bangsa mana ) supaya membuka ladang termoden dan dilengkapi teknologi terkini di Selangor..Ini menunjukkan kepada penyokong mereka bahawa PAKARAN RAKYAT bukan anti BABI bahkan sanggup meluluskan bersama projek ternakan bernilai RM 100 juta itu !
Syabas kepada PAS dan PKR yang duduk sama semeja dengan DAP meluluskan agenda terbaru mereka itu.
Projek tersebut telah mendapat kelulusan sebulat suara dari Exco Negeri Selangor dalam mesyuarat Exco minggu lalu. Tentunya exco Selangor termasuk juga dari PAS. Meskipun dikatakan ia dilulus oleh Menteri Besar sebelum ini…Namun Dr Khir Toyo menafikannya.
Tahniah PAS kerana turut sama mengangguk dalam mesyuarat Pakatan Rakyat. !!
Mungkin ini permulaannya dan sudah tentu KILANG ARAK tidak akan menjadi isu lagi kerana mereka TERIKAT dengan PAKATAN RAKYAT…
Mereka hanya tahu mengangguk dan mempertahankan apa sahaja keputusan yang dihasilkan kerana majoriti diperlukan untuk mengubah sesuatu keputusan yang dicapai dalam mesyuarat EXCO kerajaan..
Segala-galanya mesti diputuskan secara konsensus dan mereka hanya mampu memberi pandangan tanpa ada kekuatan menolak dan membangkang cadangan jika majoriti berpendapat sebaliknya.
Ini menunjukkan bahawa PAS telah RELA secara sedar atau tidak menjadi alat kepada PAKATAN RAKYAT yang dua kali lima dengan BARISAN NASIONAL …
Sedangkan PAS dulu menolak pakatan dengan bukan Islam kerana tidak selari dengan tuntutan Al Quran dan Sunnah ; kata mereka. Hingga sanggup mengeluarkan fatwa KAFIR kepada sesiapa yang bersama dalam BARISAN NASIONAL  yang dianggotai oleh Bukan Islam….
Jadi, Al Quran mana mereka pakai sekarang ? adakah ini yang dinamakan SYIAH ? yang boleh bertaqiah di depan dan menukar ketika lain pula ? bagaimana pula gambar gambar Imam Khomeini dibawa dalam perarakan BERSIH di Kuala Lumpur tempoh hari yang menyaksikan gambar Imam Syiah itu diangkat dan dijulang oleh peserta ? adalah PAS menjadi proksi SYiah di Malaysia????
( sila klik di sini untuk keterangan lanjut http://ustazmoden.wordpress.com/ )

adakah PAS juga WAHABI yang terkenal dengan sikap MILITAN ?? yang radikal dan MENGKAFIRKAN semua orang ??? Hingga sanggup menyamakan Maulid dengan perbuatan agama Kristian dan Yahudi …Hingga semua penyokong PAS turut sama terkena kritikan pedas terbaru Nik Aziz ini…Kerana mereka juga meraikan  Maulid Nabi kita Saidina Muhammad s.a.w…

bagaimana pula sikap PAS sekarang yang terlalu lunak dengan DAP dan PKR yang semua dianggotai juga dari Non Muslim >>?? apa jawapan PAS kepada penyokong mereka sekarang ? bagaimana Negara Islam yang berlandaskan hukum HUDUD ??

Dengan adanya ladang ternakan babi termoden di Selangor maka rakyat Selangor termasuklah orang-orang Melayu tentunya boleh berbagga kerana negeri Selangor akan lebih terkenal. Papan tanda besar yang terpampang “LADANG TERNAKAN BABI TERMODEN” akan menghiasi sepanjang jalan dari LTAS. Selangor akan menjadi destinasi pelancong yang ingin melawat ladang tersebut.

Jika mercu tanda Selangor sebelum ini dikenali dengan KLIA, tentu sekarang boleh ditukar perlahan-lahan kepada KLIB ( Kuala Lumpur Internasional Babi )

Apapun, PAKATAN RAKYAT akan terus dilihat oleh 27 juta rakyat yang menyokong dan menentang mereka. Terserah samada mereka bersedia fizikal dan mental berhadapan dengan ini semua ….

Sekarang mungkin mereka BARU TAHU susahnya menguruskan kerajaan !

Advertisements
  1. eaddy
    10,April 2008 at 4:40 pm

    anwar ibrahim ibarat menang sorak kmpg tergadai..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s