Home > 1 > komen panas kritik Tun Mahathir di Malaysia Today !!!

komen panas kritik Tun Mahathir di Malaysia Today !!!

TUn Mahathir memilih untuk mengkritik dari memuji dan membetulkan kesilapan di dalam kerajaan yang ditinggalkannya….Mungkin ingatan beliau masih kuat dan kudrat masih larat maka perhatian terus ditagih di saat jawatan dan kehebatan sudah ditarik Tuhan.

Akhirnya Pak Lah mengambil langkah menyerang selepas sekian lama bertahan. Kesabaran yang sukar ditemui di saat ini di mana ramai manusia suka menghamburkan kemarahan dan kebencian. Lihatlah blog blog di alam siber ini dan anda akan nampak kenyataannya…

Biasa orang penyabar suka dicabar oleh pemarah dan pengkeji..sifat sabar menarik mulut mulut laser mengutuk seperti Tun Mahathir, Ku Li, dan mereka yang berlindung di belakang ‘kota’ pertahanan Tun Mahathir.

DI saat kita ingin membina keutuhan dan kredibiliti negara agar semakin gemilang dari hari ke hari, kita tentu sangat terkejut apabila kita mendengar kritikan dan tohmahan tidak berasas dari bekas pemimpin utama dulu yang bersusah payah membangunkan Malaysia..

Adakah ‘Kota Rom’ yang dibina sekian lama akan musnah di tangan Tun Mahathir?

adakah ini peluang yang sengaja dicipta bagi menjatuhkan Pak Lah dan memastikan kes kes berkaitan beliau diTUTUP???

adakah Mahathir sudah menjangka atau sangat takut meneka bahawa Anwar akan naik menjadi PM dan menimbus beliau ‘hidup hidup’ hingga dihina oleh semua musuh musuh tradisi beliau ???

Adakah Pak Lah tidak serius menjaga periuk nasi kroni beliau hingga Tun Mahathir sanggup bersengkang mata mengerah kudrat tua Tun untuk melawan Pak Lah???

Atau

ADAKAH TUN BELUM SEDAR DARI TIDUR YANG TUN SUDAH TIDAK LAGI MEMERINTAH MALAYSIA???

Selama 22 tahun sudah terlalu banyak jasa dan juga dosa Tun…

Cukuplah setakat itu dan diamkan diri lebih utama di saat ingin menghabiskan usia menemui TUhan dengan penuh keinsafan…

Lupakan segala ketakutan dan serahkan diri dan nasib Tun kepada Allah agar dihindari dari pembalasan atas apa yang telah dilakukan satu ketika dulu…

Bacalah komen di bawah dan kita FIKIR sendiri apa yang diperkatakan :

—————————————– END —————————————-

written by ttwangsa, April 07, 2008 | 14:06:46
Tunku Abdul Rahman dulu pernah menyatakan perkara yang sama mengenai Mahathir, Mahathir akan menghancurkan Malaysia. Sekarang telah terbukti kenyataan Tunku itu.
Mahathirlah yang bertanggung jawab membawa budaya Rasuah ke dalam UMNO . Semasa zaman Hussien Onn dan lain-lain PM sebelumnya rasuah adalah sesuatu yang amat keji dan tidak boleh diterima langsung. Lihat apa yang terjadi kepada Dato’ Harun Idris, seorang pemimpim yang amat berpengaruh , banyak berjasa, jatuh kerana rasuah. Dan rasuah ini bukan untuk kocet sendiri tetapi untuk UMNO.

Zaman Mahathir Rasuah menjadi satu budaya UMNO . Semua agensi dikuda sepenuh nya untuk kepentingan dan keperluan politik.

Jika ada seorang pengkianat bangsa yang patut dihantar ke Kemunting , inilah orangnya. Begitu juga dengan semua pemimpin UMNO sekarang, semuanya hanya layak untuk dihantar Kemunting . Mungkin disana nanti dapat memunasabah diri dan sedar akan tanggong jawab sebenar menjadi seorang pemimpin.

——————————- END ————————————————-

written by Rundukon, April 07, 2008 | 14:46:57
“Kalau kita benarkan menantu mentadbir negara, akan hancurlah negara kita,” kata Dr Mahathir.

Dan negara akan bertambah hancur kalau kita benarkan Mukhriz, anak Mahathir mentadbir negara.

——————————- END ————————————————-

written by manny_california_usa, April 07, 2008 | 09:33:48
Semakin lama, semakin nyayuk si tua ni. Semasa Royal Commission, semua tak ingat tapi sekarang ingat pula apa yang berlaku pada tahun 1987 dan tahun 1998.

Semasa krisis DSAI, you tak nak bagi 600,000 pengundi baru mengundi kalau tidak takkan you dapat 2/3 majoriti.

Sudahlah Mahathir, siapa you mau tipu. Semasa you jadi PM, semua pun ‘tukang angguk’ jugak selain DSAI. Kalau tidak tak akan you nak penjarakan DSAI.

Nak tipu pun, pandailah sikit.

——————————- END ————————————————-

written by coolandy, April 07, 2008 | 12:21:30
TDM’s brains is still very active and is probably fighting the last political battle of his life. He doesn’t have much choice unless he wants to see his legacy dumped into the cesspool.

——————————- END ————————————————-

Categories: 1
  1. andygoblin
    2,May 2008 at 1:23 am

    ========
    ========

    KALAU NAK BUAT BLOG, JANGAN LUPA MASUK SINI: http://www.leoxa.com/
    (THEMENYA TERLAMPAU CANTIK & BOLEH PULA LETAK ADSENSE)

    ========
    ========
    ramai yang telah berpindah daripada blog-blog lain ke blog Leoxa.com kerana theme yang sangat cantik

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s