Home > Politik Malaysia, Umum > PETISYEN ONLINE – SOKONGAN KEPADA PAK LAH

PETISYEN ONLINE – SOKONGAN KEPADA PAK LAH

To: Rakyat Malaysia di mana sahaja

Isnin 10 Mac 2008 lepas, Exco Pemuda UMNO Dato’ Mukhriz Mahathir ( anak bekas Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir ), yang juga MP Jerlun berkias menegur Kepimpinan agar “Melakukan yang terbaik untuk mengembalikan keyakinan rakyat kepada UMNO dan Barisan Nasional”, selepas kekalahan di 5 + 1 negeri dan prestasi buruk seluruh Negara.

Kemudian, pada Rabu 12 Mac 2008, Mukhriz menghantar sepucuk surat peribadi kepada PM Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi dengan mengesa agar berundur dari semua jawatan.

Sesuai dengan prinsip kepertanggung jawaban (accountability) dan melunaskan tanggung jawab fardu kifayah (sesuai dengan prinsip kedua Islam Hadhari – Kerajaan yang bertanggung jawab dan diyakini rakyat) kepada rakyat, masyarakat dan Negara,

PM Abdullah wajar meneruskan pemerintahannya kerana rata rata rakyat sudah nampak sinar keyakinan dengan pentadbiran dan Kepimpinan beliau yang terang dan nyata begitu telus dan berwibawa.

Tindakan tunduk kepada desakan ini akan menyebabkan proses mengadili kes-kes rasuah dan salah laku akan terhenti dan banyak penyelewengan akan terus menerus bermaharajalela di kalangan pentadbir negara ini.Khususnya yang berkaitan dengan pimpinan sebelum ini.

Penyingkiran tokoh yang dikaitkan dengan rasuah telah menambah keyakinan rakyat kepada Perdana Menteri bahawa beliau berada di landasan yang betul menguruskan negara ke arah Cemerlang dan Terbilang.

Sesuai dengan tindakan yang dibuat begitu jelas ingin menghancurkan kerajaan Islam Hadhari yang begitu efisyen memberi keadilan kepada semua kaum maka petisyen ini dibuat bertujuan memberi semangat dan juga sokongan kepada beliau agar terus melawan tuntutan mendesak meletak jawatan.

Pemimpin yang benar benar bersih semakin dipilih di dalam Kabinet Pak Lah, maka tiada sebab lagi kita untuk mendesak Pak Lah meletakkan jawatannya.

Jika tidak ; bermakna kita mahu negara akan diperintah dan dikuasai pihak yang berminat dengan khazanah negara dan tidak mahu ketelusan menjadi amalan pentadbiran Malaysia. Samada dari dalam Malaysia atau luar negara.

Sebagai menentang langkah berani dan mementingkan diri sendiri oleh Mukhriz itu, demi Agama, Bangsa dan Tanahair, maka sebuah petisyen awam online ini dikhaskan kepada semua pengguna alam siber untuk sama sama menyokong dan menunjukan kesungguhan mendesak agar PM Abdullah TIDAK berundur dari semua jawatan serta meneruskan lagi dengan lebih tegas proses menegakkan keadilan dan kestabilan di negara Malaysia ini.

Sila e mail semua sokongan (lengkap dengan nama penuh, no. MyKad/IC, no- telefon (dan no. keahlian UMNO / PAS, sekiranya ada) – sebagai membuktikan kesahihan penanda tangan petisyen) kepada:

petisyensokongpaklah@gmail.com

Sekian, terima kasih.

Moga Tuhan selamatkan Malaysia dan para pemimpin yang ikhlas memerintah negara kita, tanahair tercinta!

KLIK DI SINI UNTUK TANDATANGAN PETISYEN

Advertisements
Categories: Politik Malaysia, Umum
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s